nieuws

Oosterlicht straalt op jubilerend DRU Industriepark lees meer

60
Jonge pianisten geven serie concerten
17.07.2024

Internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve brengen tijdens het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival vier pianoconcerten in de theaterzaal van het DRU Industriepark in Ulft. Tijdens deze avonden kan het publiek genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten, afkomstig uit de hele wereld. De concerten beginnen om 19.30 uur en de entree is telkens gratis.

Op dinsdag 23 juli is Daniil Mickevick uit Letland te gast. Hij brengt werken van F. Schubert, Fr. Chopin en F. Liszt.
Daniil Mickevich begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Al twaalf jaar neemt Daniil actief deel aan nationale en internationale wedstrijden en treedt hij ook op in verschillende concertzalen in Letland, Litouwen, Estland, Rusland, Servië en Duitsland.

Zaterdag 27 juli speelt Clara Strobel uit België muziek van Fr. Chopin, M. Ravel en C. Alkan.
Clara Strobel (Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad. Tot 2019 studeerde ze aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover.
Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ondanks haar jonge leeftijd beschikt ze al over een enorm repertoire, van barok tot hedendaagse muziek.


www.dru-industriepark.nl