nieuws

'Veel projecten in Nederland zijn afgekeken van hetgeen in Ulft is gerealiseerd' lees meer

60
Van klassieke klanken tot cabaret: de Previewavond had het allemaal!
12.09.2024

Heb jij net als wij genoten van de vier optredens tijdens de Previewavond afgelopen maandag? De artiesten gaven een voorproefje van de voorstelling die zij later dit seizoen bij ons in het theater gaan verzorgen. En hoewel niet alle acts even bekend waren bij het publiek, hoorden we na afloop vooral veel enthousiasme. De één was geïmponeerd geraakt door het virtuoze pianospel en de harmonieuze samenzang van Beth & Flo, de ander had de tranen van het lachten nog op de wangen na de voordracht van Marlon Kicken. 

 

Burger Koekoek

De eerste preview kwam van Burger Koekoek. Scherp, maatschappijkritisch en bijzonder muzikaal. Taalfilosoof, en liedschrijver Cor Burger en fysiek acteur en multi-instrumentalist Robbert Koekoek hielden Nederland een spiegel voor en vroegen zich af: "Hoe vind je zelf dat het gaat?" Deze voorstelling is op 20 april te zien in het DRU theater.

 

Ernest Beuving

De Enschede cabaretier Ernest Beuving bracht een nostalgisch feest der herkenning, maar ook met een vette knipoog. Droogkomisch in het kwadraat, vilein met woorden, een groot improviserend vermogen en een fraaie zangstem. Zijn voorstelling 'Eén van de 70's' is op 28 februari te zien in Ulft.

 

Beth & Flo

"Zeg eens eerlijk: wie van u heeft wat met klassieke muziek", was de eerste vraag van Beth & Flo aan het publiek. Slechts een schamel aantal vingers ging de lucht in. Toch is de kans groot dat een groot aantal van de aanwezigen tijdens de Previewavond onder de indruk is geraakt van het kortstondige optreden van beide dames. Vingervlug pianospel en loepzuivere (samen)zang onder het motto: klassiek met een knipoog. Op 24 november is de voorstelling 'Ander onderwerp' te zien in het DRU theater.

 

Marlon Kicken

De in Curaçao geboren en in een klein Brabants dorp opgegroeide cabaretier Marlon Kicken pakte de toeschouwers in met hilarische verhalen over zijn jeugd, over de coronaperiode en met name het slotgedicht 'De witte bus', waarin hij een conversatie in een buurt-WhatsAppgroep uit de doeken deed, was briljant. Meer Marlon is op 21 februari te beleven in het DRU theater.

 

DRU Industriepark

De DRU Industriepark is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve ontwikkeling in de gemeente Oude IJsselstreek. Het voormalige Portiersgebouw van ijzergieterij DRU, getransformeerd tot een ware cultuurtempel. Waar theater, muziek, film.

www.dru-industriepark.nl

 

Jubileumavond

Theaterprogrammeur Sanne van Koot praatte de avond aan elkaar en vertelde onder meer over de jubileummaand september, waarin het DRU Industriepark haar 15-jarig bestaan viert, met het Halfnacht Festival als hoogtepunt op vrijdag 13 september. Iedereen is welkom, de entree is gratis, alleen wordt gevraagd om een gratis ticket te reserveren.

 

Vrienden

De Vrienden van de DRU bestaan uit een groep mensen die zich nauw verbonden voelen met het DRU Industriepark, vertelde Sanne. Zij krijgen in ruil voor hun vriendenband gedurende het jaar een aantal voordelen, maar vooral ook steunen zij het initiatief om de groepen 8 van de basisscholen uit de gemeente Oude IJsselstreek hun eindmusical te laten opvoeren in het DRU theater.

Daarnaast gaf Sanne een toelichting op de totstandkoming van het theaterprogramma, met een bonte mix aan genres (muziek, theaterlezing, cabaret, kindershows, maar ook klassiek en dans). Tijdens de loterij werden drie prijswinnaars blij gemaakt met een leuke prijs en tussendoor spraken Mylou Frencken, The Bluebettes en Beatrice & Vera van der Poel het publiek toe middels een videoboodschap.

 

DRU Industriepark

De DRU Industriepark is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve ontwikkeling in de gemeente Oude IJsselstreek. Het voormalige Portiersgebouw van ijzergieterij DRU, getransformeerd tot een ware cultuurtempel. Waar theater, muziek, film.

www.dru-industriepark.nl

Check het hele theaterprogramma op https://www.dru-industriepark.nl/agenda

Check de foto's die Henk van Raaij maakte tijdens de Previewavond via deze link.