nieuws

Scoor je tickets voor nieuwe VroegZat lees meer

60
Vrijdag 01.11
Vrijdag 01.11
gratis bestel tickets
gratis bestel tickets

Ariane van Ginneke - presentatie DIT ZIJN IK

De Gelderlander in beeld
Zaal open: 20:00
Ouhrlokaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Genre: presentatie, foto

In 2016 had Ariane na jaren aandringen met zachte hand de eer om een van de meest markante en authentieke personen die ze kende op de gevoelige plaat vast te leggen. In zijn geliefde ruimte, de werkschuur. Dat moment werd later de inspiratie voor het project ‘Dit zijn ik’, de Gelderlander in beeld.

We zijn allemaal een individu in een groter (sociaal, maatschappelijk) verbindend geheel. Maar wie is nu die Gelderlander? Wat typeert hem of haar? Wat maakt hen gelukkig en welke plek hoort daarbij? Van kleinste kamertje tot grootste bos, de locatie laat zien wat voor hem of haar belangrijk is. Eén camera, twee lenzen, enkel het natuurlijke of aanwezige licht en zwart-wit.   

Een zoektocht naar de Gelderlander. Wie is hij en hoe leeft en beleeft hij. Dat was het uitgangspunt van de reeks foto’s die Ariane van Ginneke in een periode van drie jaar heeft gemaakt. Haar belangrijkste drijfveer voor dit project, dat zij in eigen beheer maakte, was de liefde voor de fotografie en de mens om deze op een zo mooi en eerlijk mogelijke manier op haar eigen wijze vast te leggen, te bevriezen in een moment van hun leven.  

Al aan het begin van dit project stond voor haar vast dat zij de resultaten heel graag in boekvorm zou willen weergeven. Voor haar gaat er niets boven het gevoel, de sfeer en de geur van het gedrukte.    

“Mijn grote dank gaat uit naar allen die deze droom van mij mogelijk hebben gemaakt. In de eerste plaats natuurlijk alle deelnemers die mij een kijkje gaven in een deel van hun leven. Maar ook mijn broer Petro voor de hulp bij de samenstelling en vormgeving van het boek en Erik voor het meedenken en het mogelijk maken van de presentatie van het boek.”   

Over Ariane:     
Geboren in 1964 in de oudste stad van ons land, Nijmegen aan de Waal, zat de liefde voor beeld er al vroeg in. Het fotograferen zelf kwam pas later, halverwege de jaren 90, In het begin lag het accent op de natuur. Jaren later kwam daar de concert- en straatfotografie bij. Ook de portretfotografie nam een steeds belangrijker plaats in. 
Schilderen met licht, het vastleggen van herinneringen en momenten bevriezen in de tijd. Dat is wat mij zo aantrekt in de fotografie.  Tijdens dit project kwam alles samen. 

Vrije entree, reserveren kan via ticketbutton.

BESTEL TICKETS