nieuws

Toekomst DRU Industriepark: continuïteit gewaarborgd in aanloop naar herstel- en ontwikkelfase lees meer

60
Dinsdag 02.05 2023
Dinsdag 02.05 2023
toegang gratis
toegang gratis

Expositie Kunstenaarscollectief Breekijzer

Aanvang: 10:00
Portiersgebouw
Genre: Expositie

In de maand mei zijn er verschillende werken te bewonderen in de foyer van het Portiersgebouw van Kunstenaarscollectief Breekijzer.

Hans van Weerd
De menselijke figuur, op zoek naar abstractie.

Hans van Weerd, beeldend kunstenaar in Megchelen (Gld) en lid van Kunstenaarscollectief Breekijzer, presenteert een aantal recente werken, gemaakt in het afgelopen half jaar, sinds zijn terugkeer van een 12-jarig verblijf in Melbourne, (Australië).
In zijn afbeeldingen van mensen (figuren, portretten) probeert Hans het beschrijvend figuratieve los te laten en de essentie, de emotie, de spanning, de beweging weer te geven. De werken die hij hier presenteert zijn alle gemaakt met olieverf op doek of papier, al dan niet met nog duidelijk zichtbare getekende lijnen.

Han Lammers
Het werk van Han Lammers laat zich lezen door een wetenschap, de wiskunde. Lammers, een minimalistisch beeldhouwer wiens werk een samenhang aan het licht brengt tussen het principe van de universele orde en de uitdrukkingskracht van de schoonheid als artistieke verschijningsvorm van dit streven. Het is in de relatie tussen kunst en wiskunde dat we het werk van Lammers moeten analyseren, om te beginnen door het verband te leggen met zijn Nederlandse afkomst als behorend tot een volk voor wie geometrie en constructieve zorgvuldigheid een kenmerkend aspect van het esthetische onderzoek zijn. Andrea Baffoni, kunstcriticus

Nelleke Ponsteen
Het werk bestaat uit een serie bewerkte fotocollages in gemengde techniek in de maat 18 x 14 cm ingelijst. De serie heet: “Die mag er zijn!” Het werk gaat over lijfelijkheid en de perfectie imperfectie in de dualiteit van kracht en kwetsbaarheid. Nelleke Ponsteen volgde haar opleiding in Arnhem, Hogeschool voor de Kunsten 1997

Rob Muylaert
Zijn werk is gedraaid en/of handgevormd steengoed en porselein en is reducerend gestookt op 1280°C of hoger in een gas- of houtoven.
De glazuren zijn altijd zelfgemaakt en samengesteld uit o.a. houtas en klei. Celadon, kaki, tenmoku, teadust zijn dan ook de overheersende kleuren. De belangstelling en voorliefde voor Japanse keramiek is zichtbaar in de glazuurkeuze en techniek. De decoratieve mogelijkheden van verschillende glazuurdiktes gecombineerd met penseeldecoraties zijn terugkerende elementen.
Sho-do (zen kalligrafie) levert vaak de motieven die gebruikt zijn als decoraties op schaal- en doosvormen.

Bekijk ook